• No products in the cart.
Cumpără după categoriile noastre...
Search result for:

Noutăți de la Meșteșugari de Gusturi

Atunci când vrei să fii la curent cu noutățile despre furnizorul tău de preparate tradiționale de carne sau atunci când vrei să găsești o rețetă gustoasă, blogul nostru îți stă la dispoziție!

Featured Share:
Produse atestate MADR

Preparate atestate tradițional

Premiza noastră este aceea de a oferi consumatorilor cele mai bune produse din carne de pe piață. Pentru Meșteșugari de Gusturi, calitatea și gustul autentic vor fi întotdeauna cele mai importante atuuri. Iar pentru menținerea acestora, respectăm cu sfințenie rețetele vechi, fără aditivi suplimentari. Astfel, consumatorii noștri vor avea garanția preparatelor tradiționale cu gust.

Pentru a confirma calitatea preparatelor noastre tradiționale, am obținut acreditarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru șase din preparatele noastre tradiționale obținute din carne de porc.

(mai mult…)
Share:

Preparate tradiționale de Paște

Ce preparate tradiționale de Paște pregătesc românii pentru această zi. Printre felurile de mâncare pe care le conține un meniu tradițional de Paște, nu poate să lipsească drobul de miel, cozonacul, pasca, ouăle vopsite și cele umplute, friptura de miel, sărmăluțele în foi de varză sau viță și borșul de miel.

Ce preparate tradiționale le pregătești celor dragi de Paște

Mai sunt câteva zile până la Paște, una dintre cele mai importante sărbători ale anului, motiv pentru membrii familiei și prieteni să se adune în jurul mesei de sărbătoare. Gospodinele fac curățenie în case și pregătesc listele de cumpărături, dar și cărțile de bucate pentru a găti cele mai delicioase mâncăruri tradiționale de Paște, sau dacă sunt în criză de timp comandă la băcăniile de încredere sau restaurante toate preparatele pentru masa de Paște.

Puține momente în viață se compară cu strângerea familiei, cu mic cu mare, în jurul mesei de Paște, nu ți se pare? Iar dacă ești o gospodină desăvârșită, cu siguranță ți-ai pus deja întrebarea: „Ce să pregătesc pentru masa de Paște?”.

Este normal să-ți dorești o masă de Paște cu preparate tradiționale, dar este important să nu pierzi din vedere că această sărbătoare este în primul rând despre bucuria de a împărți momente deosebite alături de cei dragi, și mai apoi despre a trudi din greu pentru a pregăti un meniu festiv complet, dar care nu va fi mâncat în întregime.

Așadar, dacă anul acesta te-ai decis să organizezi masa de Paște la tine acasă, planificarea în avans este esențială pentru reușita ta. De aceea, am întocmit un ghid cu sfaturi și sugestii generale de pregătire a unui meniu tradițional pentru masa de Paște cu ajutorul căruia îți vei impresiona toți invitații.

Idei de preparate tradiționale pentru masa de Paște

Masa de Paște este o experiență culinară atât pentru tine, în calitate de gazdă, cât și pentru oaspeții tăi, iar aspectul și gustul bucatelor tradiționale pe care le-ai gătit adaugă, cu siguranță, o notă de încântare în sufletele celor dragi. Dacă vrei să-i surprinzi plăcut, încearcă aceste idei de preparate pentru un meniu festiv reușit:

1. Aperitive tradiționale reci

Un aranjament de aperitive deosebite nu dă greș niciodată, asta deoarece rolul lor este să stârnească pofta de mâncare a invitaților, iar nu de a-i sătura. Captează-le atenția cu salate aperitive precum salata de boeuf sau idei de aperitive reci, precum ouă umplute, tartine sărate (cu diverse umpluturi) sau tradiționalul drob de miel. Pentru invitații vegetarieni, nu omite de pe masă salate proaspete de primăvară cu diverse seminte. Aceste idei de aperitive reci sunt binevenite atunci când țintești să nu îngreunezi digestia oaspeților tăi. În plus, dacă optezi pentru aperitive simple de preparat și de servit, nu numai că-ți iei o greutate de pe umeri, dar ai și siguranța faptului că nu poți da greș în fața invitaților.

2. Supe/ciorbe

Poate că nu sunt piesa de rezistență în meniul de Paște, dar ciorbele sunt o alegere bună atunci când vrei ca oaspeții tăi să facă tranziția către mese mai puțin încărcate din punct de vedere caloric. Ciorbele sunt complementare într-un meniu festiv. Îți recomandăm să optezi pentru Ciorbe din legume sau nelipsitul Borș din carne de miel, sau chiar supe creme, o variantă mai light după un asemenea răsfăț culinar.

3. Fripturi

Una dintre tradițiile Paștelui implică și sacrificarea mielului, din care se pregătesc apoi diverse feluri de mâncare. Printre preferatele oamenilor se află și friptura la tavă de miel. Un adevărat deliciu. Alegeți un miel provenit din sursă autohtonă pentru un extra gust așa cum este cel de la Meșteșugari de Gusturi – Miel întreg.

Însă pentru a nu-ți suprasatura invitații doar cu preparate din carne de miel, îți recomandăm să pregătești și câteva fripturi de rață sau de vită, pentru a le oferi alternative interesante celor care își doresc să încerce și altceva.

Înainte de final

În concluzie, dacă timpul nu îți permite să prepari acasă drobul, sărmăluțele, cozonacul sau alte delicii cu gust de primăvară Meșteșugari de Gusturi vă oferă o selecție de preparate, și un Coș cu bunătăți de Paște realizate după rețete tradiționale, utilizând doar condimente naturale, fără aditivi și înlocuitori. Rețete simple care să permită consumatorilor să simtă gustul veritabil al cărnii, folosind doar proveniență locală. Urmăriți pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile


Recomandare:

Meșteșugari de Gusturi se asigură că produsele din carne provin de la producători locali astfel încât gustul preparatelor să fie întotdeauna excelent.

Cristina Smădu – fondator

Share:
preparate traditionale de Craciun

Preparate tradiționale de Crăciun

Masa de Crăciun și implicit toate aceste preparate tradiționale de Crăciun sunt așteptate de întreaga familie pentru a ne putea reunii cu toții și a sărbători Crăciunul – sărbatoarea încununată de magie.

În afară de importanța religioasă a celor 3 zile în care celebrăm miracolul nașterii lui Iisus Hristos, Crăciunul are și o semnificație emoțională – este acea perioadă din an în care oriunde te-ai afla, te întorci mereu acasă, în sânul familiei, pentru a petrece momente de preț alături de rude și prieteni. Și cum orice reîntâlnire cu familia se lasă și cu o masă festivă iar preparatele tradiționale de Crăciun sunt încă un motiv pentru care arzi de nerăbdare să te revezi cu cei dragi.

Dacă și pentru tine Crăciunul nu poate însemna decât „acasă” și este sinonim cu bucuria de a strânge toți membrii familiei la masă, află din acest articol tot ce trebuie să știi despre preparatele tradiționale de Crăciun și află câteva rețete sau preparate gata făcute pentru masa de Crăciun cu care să-ți răsfeți oaspeții de anul acesta.

(mai mult…)
Share:
carnati de casa

Cum să faci cei mai buni cârnați de casă

Cârnaţi de casă – absolut delicioși dacă alegeți să-i preparați cum se cuvine. Nelipsiţi de pe masa de Crăciun și specifici sezonului rece, tradiționalii cârnați rămân în preferințele culinare ale românilor. Rețetele pentru pregătirea unor cârnați de casă delicioși diferă de la regiune la regiune. Astăzi vă vom prezenta câteva alegeri delicioase pentru care puteți opta pentru a prepara cei mai gustoși cârnați de casă.

(mai mult…)
Share:
Platou rece din carne

Cum să faci un platou rece din carne?

Aveți de organizat o petrecere sau o seara cu prietenii și nu aveți suficient timp pentru a pregăti preparate calde? Ei bine, nu vă faceți griji. Astăzi vă vom prezenta câteva alegeri delicioase pentru care puteți opta pentru realizarea unui platou rece din carne.

(mai mult…)
Share:

Cum pregătim o friptură delicioasă la grătar

A început oficial sezonul grătarelor, așadar dacă vă gândiți să optați pentru un grătar în familie sau alături de prieteni, trebuie să luam în considerare câteva tips-uri de mare ajutor. Ce fel de carne pentru grătar alegem, carne de vită, carne de oaie, carne de porc sau carne de pui? Marinăm sau nu carnea înainte de a o prepara la grătar? Care este ordinea așezării cărnii pe grătar? Acestea sunt doar câteva întrebări la care vom afla raspunsurile astăzi, totul pentru a ne bucura de un gustul savuros al cărnii preparate la grătar.

(mai mult…)
Share:
Piept de rață cu portocale

Piept de rață cu portocale

Dacă vrei să îți uimești invitații la masă, nu vei da greș niciodată cu această rețetă delicioasă de  piept de rață cu miere și portocale. O rețetă fructată, dulce, cu piept de rață glazurat cu miere, care se prepară rapid și simplu.

(mai mult…)
Share:
Pulpă de vită la cuptor

Pulpă de vită la cuptor

Pentru cei mai mulți, să gătești carne de vită poate fi o adevărată provocare. Însă timpul de coacere și condimentele alese cu grijă vă vor garanta succesul culinar. Cu rețeta noastră de carne de vită la cuptor, toți invitații la masă vor fi uimiți de gustul desăvârșit pe care îl vor descoperi în farfurie!

(mai mult…)