• No products in the cart.
Cumpără după categoriile noastre...
Search result for:
Share:

Cum pregătim o friptură delicioasă la grătar

A început oficial sezonul grătarelor, așadar dacă vă gândiți să optați pentru un grătar în familie sau alături de prieteni, trebuie să luam în considerare câteva tips-uri de mare ajutor. Ce fel de carne pentru grătar alegem, carne de vită, carne de oaie, carne de porc sau carne de pui? Marinăm sau nu carnea înainte de a o prepara la grătar? Care este ordinea așezării cărnii pe grătar? Acestea sunt doar câteva întrebări la care vom afla raspunsurile astăzi, totul pentru a ne bucura de un gustul savuros al cărnii preparate la grătar.

Ce carne alegem pentru grătar

Fiecare bucată de carne are un gust diferit, tocmai de aceea atunci când într-adevăr doriți să obțineți un gust desăvârșit din carnea aleasă, optați să o preparați la grătar. Iată care sunt recomandările noastre în ceea ce privește carnea aleasă pentru grătar.

Carne de vită la grătar

Carnea de vită la grătar este preferată pentru suculența sa, intensitatea aromei și gustul desavâșit. În topul preferințelor rămâne antricotul de vită, cu sau fără os, deși osul adaugă întotdeauna un plus de savoare fripturii la gratar. Să nu uităm de muschiulețul de vită sau un hamburger delicios de vită Black Angus.

Carne de oaie la grătar

Cotletele de berbecuț sau pastrama de berbecuț sunt delicioase în orice sezon și sunt foarte ușor de preparat. Trebuiesc preparate foarte puțin pe grătar ca să rămână carnea fragedă și suculentă. Cotletele de berbecuț ar trebui aleasă cu multă grăsime și groase de cel puțin 2 cm.

Carne de porc la grătar


Carnea de porc la grătar este o alegere excelentă mai ales când aveți invitați. Este ieftina, se rumenește repede și există o varietate de bucăți de carne din care puteți alege: coaste de porc, ceafă de porc, sau piept de porc. Dacă doriți savoare, vă recomandăm să evitați bucățile puțin mai slabe, cum ar fi mușchi sau cotlet, pentru că sunt mai puțin suculente.

Carne de pui la grătar

Carnea de pui la grătar este una dintre cele mai apreciate deoarece este gătită rapid, este fragedă și mai ușor digerabilă. Așadar pentru un grătar savuros nu omiteți frigărui de pui, aripioare de pui sau pieptul de pui marinat.

Care este ordinea de pregătire a cărnii pe grătar

Chiar și un aparent banal grătar are o ordine de pregătire în funcție de carnea aleasa, asta în cazul în care pregătiți mai multe feluri de carne.

Astfel că, prima dată va fi preparata carnea de vită, apoi carnea de porc, cârnați, mici, frigărui, si altele. Pentru început carnea se ține câte 3 minute, pe fiecare parte, pe partea mai fierbinte a grătarului, lăsând-o apoi să se frigă, în funcție de preferințele fiecăruia, în zona cu jar mai domol. Pentru ca friptura să nu iasă uscată, puteți unge fiecare bucată de carne cu ulei de măsline. Iar pentru a verifica dacă friptura este gata, o puteți taia din când când, pentru a vă da seama dacă s-a păstruns. Însa, nu faceți acest lucru prea des pentru că riscati să obtineți o friptură uscată.

Tips pentru o carne la grătar perfectă

  • O friptură la grătar trebuie sa fie usor crocantă la exterior, dar moale și suculentă la interior pentru a fi considerată reușită;
  • Ungerea cu ulei a cărnii va evita lipirea de grătar;
  • Pentru o savoare specială a preparatelor, se poate folosi o combinație între lemne și cărbuni;
  • Nu consumați carnea direct de pe grătar. Lasați-o câteva minute să se “odihnească”, astfel încât sucurile din interior să se distribuie uniform în carne;
  • La capitolul garnituri, puteți alege între ciuperci, ardei gras și ardei iute, vinete și dovlecei taiați rondele, ceapă sau roșii. Puteți folosi și legumele mai mari cum ar fi cartoful sau porumbul dar acoperite cu o folie.

Recomandare:

Pentru ca preparatele dvs. la grătar să aibă gustul dorit, alegeți carnea de la producători locali. Meșteșugari de Gusturi vă asigură că produsele din carne provin de la producători locali astfel încât calitatea cărnii să fie întotdeauna excelentă.

Cristina Smădu – fondator

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *