• No products in the cart.
Cumpără după categoriile noastre...
Search result for:
Share:
Produse atestate MADR

Preparate atestate tradițional

Premiza noastră este aceea de a oferi consumatorilor cele mai bune produse din carne de pe piață. Pentru Meșteșugari de Gusturi, calitatea și gustul autentic vor fi întotdeauna cele mai importante atuuri. Iar pentru menținerea acestora, respectăm cu sfințenie rețetele vechi, fără aditivi suplimentari. Astfel, consumatorii noștri vor avea garanția preparatelor tradiționale cu gust.

Pentru a confirma calitatea preparatelor noastre tradiționale, am obținut acreditarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru șase din preparatele noastre tradiționale obținute din carne de porc.

Cârnaţii măcelăreşti Meșteșugari de Gusturi

Cârnații măcelărești sunt un preparat din carne specific sezonului rece. Aceștia se obțin din spată de porc cu grăsime şi slănină tare, iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasă, usturoi, piper negru, boia de ardei dulce. Tradiția fabricării cârnaților este moştenită de la breslaşii bucureşteni de acum 200 ani și păstrată până în prezent.

Carnati macelaresti de porc

Caltaboşul ţărănesc Meșteșugari de Gusturi

Caltaboşul ţărănesc este un preparat din carne de porc, măruntaie de porc şi orez, specific sezonului rece. Secretul pentru un gust deosebit al produsului este dat de alegerea condimentelor şi de echilibrul dintre organele de porc şi grăsimea folosită la acest preparat şi afumarea corespunzătoare. Produsul tradiţional caltaboş se consumă ca aperitiv, în special de sărbătorile de Crăciun. Tradiția fabricării este moştenită de la hangii bucureşteni, cu o vechime în zonă de peste 50 ani, fiind transmis de la o generaţie la alta.

Caltaboș de casă meșteșugit

Cârnaţii ţărăneşti Meșteșugari de Gusturi 


Cârnaţii ţărăneşti  se obțin din spată de porc cu grăsime şi slănină tare, provenite de la porci crescuţi în ferme cu renume, iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasă, usturoi, piper negru, boia de ardei iute. Secretul cârnaţilor ţărăneşti Meşteşugari de Gusturi constă în calitatea și prospeţimea cărnii şi a faptului că este tăiată la bardă, în ingredientele de calitate, în proporţii corecte şi uscarea/afumarea lor corespunzătoare.

Drobul de casă Meșteșugari de Gusturi

Drobul de casă se obține din ficat de porc (70%), carne porc şi prapure porc iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasă, piper negru , verdeţuri, ouă crude şi fierte. Este un preparat din carne specific sărbătorilor pascale. Secretul drobului de casă Meşteşugari de Gusturi îl reprezintă compoziția specifică, în care se regăsește în proporție de peste 70% ficat de porc și verdeţuri în proporţii corecte, prapur şi coacere/afumare corespunzătoare.

Drob de porc dupa reteta traditionala

Lebărul ţărănesc Meșteșugari de Gusturi


Lebărul ţărănesc este un preparat din ficat de porc şi carne de porc, specific sezonului rece. Secretul pentru un gust deosebit a produsului lebăr ţărănesc Meșteșugari de Gusturi este dat de materia primă, de condimentele folosite, precum și durata de fierbere a acestora.

Lebăr de casă meșteșugit

Toba ţărănească Meșteșugari de Gusturi 

Toba ţărănească este un preparat tradiţional obținut din rasoale și organe de porc. Secretul gustului constă în măiestria utilizării condimentelor în amestec cu organe și carnea de porc, ceea ce oferă aroma produsului tradițional de odinioară.

Tobă de porc de casa

Recomandare:

Preparatele noastre atestate tradițional sunt realizate după rețete autentice, utilizând doar condimente naturale, fără aditivi și înlocuitori. Astfel, am optat pentru rețete simple care să permită consumatorilor să simtă gustul veritabil al cărnii.

Cristina Smădu – fondator

Oricând veți dori să aveți la masă produse tradiționale din carne, alegeți preparatele noastre. 

Produse atestate tradițional:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *