• No products in the cart.
Cumpără după categoriile noastre...
Search result for:
Share:
Aplicația CPAC

Aplicația CPAC – enciclopedia producătorilor autentici

Aplicatia mobilă CPAC – Catalogul Produselor Alimentare Certificate permite identificarea și localizarea în timp real a produselor alimentare românești certificate. Astfel, utilizatorii vor putea verifica autenticitatea produselor și vor putea consulta detaliile referitoare la producător și la rețetele utilizate, cu ajutorul funcției de scanare a codurilor QR aplicate pe etichetele produselor omologate.

Aplicația CPAC include modulul privind produsele atestate la nivel național

Aplicația CPAC include modulul privind produsele atestate la nivel național (produse tradiționale, montane, cu rețetă consacrată), la nivel european (produse cu denumire de origine protejată – DOP sau cu indicație geografică protejată – IGP) și modulul privind pensiunile agroturistice (pensiuni turistice, pensiuni agroturistice, puncte de informare turistică, centre de recreere).

La momentul lansării, în 2018, aplicația CPAC, avea incluși 230 de producători și 753 de produse listate. În prezent numărul lor a crescut considerabil și acum sunt înscriși în CPAC 957 de producători și 2.883 de produse.

Cea mai mare creștere o reprezintă produsul montan, de la 36 în anul 2018, la 1.906 în acest moment. De asemenea, au înregistrat creșteri și produsele tradiționale (de la 592 la 656), produsele viticole atestate, cât și restul produselor atestate la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Ce cuprinde aplicația CPAC

Aplicația CPAC include modulul privind produsele atestate la nivel național (produse tradiționale, montane, cu rețetă consacrată), la nivel european (produse cu denumire de origine protejată – DOP sau cu indicație geografică protejată – IGP) și modulul privind pensiunile agroturistice (pensiuni turistice, pensiuni agroturistice, puncte de informare turistică, centre de recreere).

Experții IT din cadrul AFIR, care au creat aplicația, lucrează în acest moment la dezvoltarea CPAC. Astfel, în cursul acestui an, într-o primă etapă de dezvoltare, aplicația va fi completată cu modulul privind prezentarea meșteșugarilor care au beneficiat de finanțare nerambursabilă prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), cu modulul privind prezentarea târgurilor și a evenimentelor locale (conform informațiilor comunicate de Consiliile județene), dar și cu o nouă interfață care să permită parcurgerea cât mai facilă a tuturor informațiilor disponibile.

Aplicația CPAC certifică autenticitatea produselor atestate tradițional

În această aplicație regăsiți toți producătorii certificați la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și toate produsele alimentare românești atestate european și național, fiind o transpunere grafică și facilă a Registrul Național al Produselor Tradiționale (RNPT) al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. De asemenea, aplicația include beneficiarii PNDR care au primit finanțare nerambursabilă prin Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală pentru agroturism și activități turistice în mediul rural.

Totodată, prin intermediul CPAC, utilizatorii pot verifica autenticitatea produselor și consultă detaliile referitoare la producător și la rețetele utilizate, cu ajutorul funcției de scanare a codurilor QR aplicate de producători în punctele de desfacere a produselor omologate.

Aplicația CPAC afișează cu ajutorul Google Maps toți producătorii de pe teritoriul României care dețin certificate de calitate, cu ajutorul indicatorilor sortați pe culori, în funcție de tipul de produse realizate.

În acest fel, CPAC permite accesarea detaliilor legate de produs apăsând direct pe semnul de pe hartă, indicarea drumului către producător, aflarea datelor de contact ale producătorilor, cât și afișarea tuturor produsele realizate de producător.

Înainte de final

Premiza noastră este aceea de a oferi consumatorilor cele mai bune produse din carne de pe piață. Pentru Meșteșugari de Gusturi, calitatea și gustul autentic vor fi întotdeauna cele mai importante atuuri. Iar pentru menținerea acestora, respectăm cu sfințenie rețetele vechi, fără aditivi suplimentari. Astfel, consumatorii noștri vor avea garanția preparatelor tradiționale cu gust.

Pentru a confirma calitatea preparatelor noastre tradiționale, am obținut acreditarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru șase din preparatele noastre tradiționale obținute din carne de porc. Astfel că produsele noastre atestate tradițional sunt:

Recomandare:

Meșteșugari de Gusturi se asigură că produsele din carne provin de la producători locali astfel încât gustul preparatelor să fie întotdeauna excelent.

Cristina Smădu – fondator

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *