• No products in the cart.
Cumpără după categoriile noastre...
Search result for:
Share:
Preparate traditionale de Paste

Preparate tradiționale de Paște

Ce preparate tradiționale de Paște pregătesc românii pentru această zi. Printre felurile de mâncare pe care le conține un meniu tradițional de Paște, nu poate să lipsească drobul de miel, cozonacul, pasca, ouăle vopsite și cele umplute, friptura de miel, sărmăluțele în foi de varză sau viță și borșul de miel.

Ce preparate tradiționale le pregătești celor dragi de Paște

Mai sunt câteva zile până la Paște, una dintre cele mai importante sărbători ale anului, motiv pentru membrii familiei și prieteni să se adune în jurul mesei de sărbătoare. Gospodinele fac curățenie în case și pregătesc listele de cumpărături, dar și cărțile de bucate pentru a găti cele mai delicioase mâncăruri tradiționale de Paște, sau dacă sunt în criză de timp comandă la băcăniile de încredere sau restaurante toate preparatele pentru masa de Paște.

Puține momente în viață se compară cu strângerea familiei, cu mic cu mare, în jurul mesei de Paște, nu ți se pare? Iar dacă ești o gospodină desăvârșită, cu siguranță ți-ai pus deja întrebarea: „Ce să pregătesc pentru masa de Paște?”.

Este normal să-ți dorești o masă de Paște cu preparate tradiționale, dar este important să nu pierzi din vedere că această sărbătoare este în primul rând despre bucuria de a împărți momente deosebite alături de cei dragi, și mai apoi despre a trudi din greu pentru a pregăti un meniu festiv complet, dar care nu va fi mâncat în întregime.

Așadar, dacă anul acesta te-ai decis să organizezi masa de Paște la tine acasă, planificarea în avans este esențială pentru reușita ta. De aceea, am întocmit un ghid cu sfaturi și sugestii generale de pregătire a unui meniu tradițional pentru masa de Paște cu ajutorul căruia îți vei impresiona toți invitații.

Idei de preparate tradiționale pentru masa de Paște

Masa de Paște este o experiență culinară atât pentru tine, în calitate de gazdă, cât și pentru oaspeții tăi, iar aspectul și gustul bucatelor tradiționale pe care le-ai gătit adaugă, cu siguranță, o notă de încântare în sufletele celor dragi. Dacă vrei să-i surprinzi plăcut, încearcă aceste idei de preparate pentru un meniu festiv reușit:

1. Aperitive tradiționale reci

Un aranjament de aperitive deosebite nu dă greș niciodată, asta deoarece rolul lor este să stârnească pofta de mâncare a invitaților, iar nu de a-i sătura. Captează-le atenția cu salate aperitive precum salata de boeuf sau idei de aperitive reci, precum ouă umplute, tartine sărate (cu diverse umpluturi) sau tradiționalul drob de miel. Pentru invitații vegetarieni, nu omite de pe masă salate proaspete de primăvară cu diverse seminte. Aceste idei de aperitive reci sunt binevenite atunci când țintești să nu îngreunezi digestia oaspeților tăi. În plus, dacă optezi pentru aperitive simple de preparat și de servit, nu numai că-ți iei o greutate de pe umeri, dar ai și siguranța faptului că nu poți da greș în fața invitaților.

2. Supe/ciorbe

Poate că nu sunt piesa de rezistență în meniul de Paște, dar ciorbele sunt o alegere bună atunci când vrei ca oaspeții tăi să facă tranziția către mese mai puțin încărcate din punct de vedere caloric. Ciorbele sunt complementare într-un meniu festiv. Îți recomandăm să optezi pentru Ciorbe din legume sau nelipsitul Borș din carne de miel, sau chiar supe creme, o variantă mai light după un asemenea răsfăț culinar.

3. Fripturi

Una dintre tradițiile Paștelui implică și sacrificarea mielului, din care se pregătesc apoi diverse feluri de mâncare. Printre preferatele oamenilor se află și friptura la tavă de miel. Un adevărat deliciu. Alegeți un miel provenit din sursă autohtonă pentru un extra gust așa cum este cel de la Meșteșugari de Gusturi – Miel întreg.

Însă pentru a nu-ți suprasatura invitații doar cu preparate din carne de miel, îți recomandăm să pregătești și câteva fripturi de rață sau de vită, pentru a le oferi alternative interesante celor care își doresc să încerce și altceva.

Înainte de final

În concluzie, dacă timpul nu îți permite să prepari acasă drobul, sărmăluțele, cozonacul sau alte delicii cu gust de primăvară Meșteșugari de Gusturi vă oferă o selecție de preparate, și un Coș cu bunătăți de Paște realizate după rețete tradiționale, utilizând doar condimente naturale, fără aditivi și înlocuitori. Rețete simple care să permită consumatorilor să simtă gustul veritabil al cărnii, folosind doar proveniență locală. Urmăriți pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile


Recomandare:

Meșteșugari de Gusturi se asigură că produsele din carne provin de la producători locali astfel încât gustul preparatelor să fie întotdeauna excelent.

Cristina Smădu – fondator

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *