Masa de Crăciun și implicit toate aceste preparate tradiționale de Crăciun sunt așteptate de întreaga familie pentru a ne putea reunii cu toții și a sărbători Crăciunul – sărbatoarea încununată de magie.
În afară de importanța religioasă a celor 3 zile în care celebrăm miracolul nașterii lui Iisus Hristos, Crăciunul are și o semnificație emoțională – este acea perioadă din an în care oriunde te-ai afla, te întorci mereu acasă, în sânul familiei, pentru a petrece momente de preț alături de rude și prieteni. Și cum orice reîntâlnire cu familia se lasă și cu o masă festivă iar preparatele tradiționale de Crăciun sunt încă un motiv pentru care arzi de nerăbdare să te revezi cu cei dragi.
Dacă și pentru tine Crăciunul nu poate însemna decât „acasă” și este sinonim cu bucuria de a strânge toți membrii familiei la masă, află din acest articol tot ce trebuie să știi despre preparatele tradiționale de Crăciun și află câteva rețete sau preparate gata făcute pentru masa de Crăciun cu care să-ți răsfeți oaspeții de anul acesta.
Ce preparate tradiționale le pregătești celor dragi de Crăciun
Puține momente în viață se compară cu strângerea familiei, cu mic cu mare, în jurul mesei de Crăciun, nu ți se pare? Iar dacă ești o gospodină desăvârșită, cu siguranță ți-ai pus deja întrebarea: „Ce să pregătesc de Crăciun?”.
Masa de Crăciun este un festin pe care toată lumea îl așteaptă cu nerăbdare întregul an, deci presiunea este destul de mare pentru o gospodină dedicată și responsabilă ca tine. Vrei să impresionezi, dar fără să exagerezi.
Este normal să-ți dorești o masă de Crăciun cu preparate tradiționale, dar este important să nu pierzi din vedere că această sărbătoare magică este în primul rând despre bucuria de a împărți momente deosebite alături de cei dragi, și mai apoi despre a trudi din greu pentru a pregăti un meniu festiv complet, dar care nu va fi mâncat în întregime.
Așadar, dacă anul acesta te-ai decis să organizezi cina de Crăciun la tine acasă, planificarea în avans este esențială pentru reușita ta. De aceea, am întocmit un ghid cu sfaturi și sugestii generale de pregătire a unui meniu festiv de Crăciun de dimensiuni potrivite, cu care să-ți dai pe spate toți invitații.
Idei de preparate tradiționale pentru masa de Crăciun
Masa de Crăciun este o experiență memorabilă atât pentru tine, în calitate de gazdă, cât și pentru oaspeții tăi, iar aspectul și gustul bucatelor tradiționale pe care le-ai gătit adaugă, cu siguranță, o notă de încântare în sufletele celor dragi. Dacă vrei să-i surprinzi plăcut, încearcă aceste idei de preparate pentru un meniu festiv reușit:
1. Aperitive tradiționale reci
Un aranjament de aperitive deosebite nu dă greș niciodată, asta deoarece rolul lor este să stârnească pofta de mâncare a invitaților, iar nu de a-i sătura. Captează-le atenția cu salate aperitive precum salata de boeuf sau idei de aperitive reci, precum ouă umplute, tartine sărate (cu diverse umpluturi) sau tradiționalele jumări de porc, lebăr, tobă, caltaboș sau șorici. Pentru invitații vegetarieni, nu vei da greș cu câteva chifteluțe din semințe de floarea soarelui, icre de chia sau pateu vegetal de linte. Aceste idei de aperitive reci sunt binevenite atunci când țintești să nu îngreunezi digestia oaspeților tăi. În plus, dacă optezi pentru aperitive simple de preparat și de servit, nu numai că-ți iei o greutate de pe umeri, dar ai și siguranța faptului că nu poți da greș în fața invitaților.
2. Aperitive calde
Fiindcă vremea de afară cere și aperitive calde, îți sugerăm să-ți răsfeți apropiații cu mini-tarte, chifteluțe din carne tocată de porc, ciuperci umplute cu carne sau orez și pâine caldă de casă.
3. Supe/ciorbe
Poate că nu sunt piesa de rezistență în meniul de Crăciun, dar supele și ciorbele sunt o alegere bună atunci când vrei ca oaspeții tăi să facă tranziția către mese mai puțin încărcate din punct de vedere caloric. Supele și ciorbele sunt complementare într-un meniu festiv. Îți recomandăm să optezi pentru supe sau ciorbe din legume ori din fleică de porc, sau chiar supe creme, o variantă mai light după un asemenea răsfăț culinar.
Fripturi
Una dintre tradițiile Crăciunului implică și tăierea porcului, din care se pregătesc apoi diverse feluri de mâncare. Printre preferatele oamenilor se află și friptura din mușchi de porc. Vă lăsăm aici câteva recomandări despre cum să pregătești o friptură delicioasă.:-). Bineînțeles că tradiționalii cârnați de casă sunt nelipsiți de pe mesele românilor, dacă nu aveți timpul suficient să-i pregătiți acasă vă recomandăm cârnații marca „Meșteșugari de Gusturi’ – cârnați de porc la bardă, cârnați proaspeți de porc sau cârnații împletiți, toți pregătiți după rețete autentice.
Însă pentru a nu-ți suprasatura invitații cu preparate din carne de porc, îți recomandăm să pregătești și câteva fripturi de rață sau de vită, pentru a le oferi alternative interesante celor care își doresc să încerce și altceva.
Înainte de final
În concluzie, dacă timpul nu îți permite să prepari acasă cârnați, Meșteșugari de Gusturi vă oferă o selecție de cârnați, după rețete tradiționale, utilizând doar condimente naturale, fără aditivi și înlocuitori. Rețete simple care să permită consumatorilor să simtă gustul veritabil al cărnii. Urmăriți pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile
-
Cârnați de bere
25.00 lei – 50.00 lei -
Cârnați de porc la bardă
22.50 lei – 45.00 lei -
Cârnați împletiți
30.00 lei – 60.00 lei
-
Cârnați cabanos
45.00 lei / kg -
Cârnați măcelărești
45.00 lei / kg -
Cârnați proaspeți de porc
35.00 lei / kg
Leave a Comment