• No products in the cart.
Cumpără după categoriile noastre...
Search result for:
Share:
carnati de casa

Cum să faci cei mai buni cârnați de casă

Cârnaţi de casă – absolut delicioși dacă alegeți să-i preparați cum se cuvine. Nelipsiţi de pe masa de Crăciun și specifici sezonului rece, tradiționalii cârnați rămân în preferințele culinare ale românilor. Rețetele pentru pregătirea unor cârnați de casă delicioși diferă de la regiune la regiune. Astăzi vă vom prezenta câteva alegeri delicioase pentru care puteți opta pentru a prepara cei mai gustoși cârnați de casă.

Cârnați de casă ca în Moldova

Secretul unor cârnați ca în Moldova este amestecul de carne de porc cu carne de vită. Reteta este de 1:1. La un kg de carne de porc se adaugă 1 kg de carne de vită, de preferat să aibă și grăsime, sare, piper, usturoi. Se amestecă compoziția și se umplu intestinele de porc. Pentru ca umplutura să alunece mai ușor în compoziție se adaugă puțină apă rece. După preparare se lasă o zi/două la scurs.

Cârnați tradiționali ca în Ardeal

Secretul cârnaților ardelenești este fără îndoială cimbrul. Acesta va da un gust deosebit cârnaților. Rețeta clasică ardelenească a cârnaților de casă include carne de porc, 80% carne macră și 20% grăsime. Alături de carne se adaugă condimente: usturoi pisat, sare, piper și nelipsitul cimbru. În Ardeal, pe lângă cimbru, cârnații de casă după ce se lasă la scurs se afumă.

Cârnați de casă ca în Bucovina

În Bucovina rețeta autentică a cârnaților de casă precizează faptul că foarte importanta este pregătirea cărnii, aceasta se toacă prin sita mare a mașinii de tocat sau la bardă. Iar amestecul trebuie să conțină pe lângă carnea de porc și carne de vită sau oaie în cantități egale.

  • 1 kg carne de porc
  • 1 kg carne vită
  • 1 kg carne de oaie
  • 1 kg slănină
  • Condimente: boia, dulce, boia iute, usturoi, ienibahar. Se amestecă toată compoziția apoi se umplu intestinele de porc, se lasă la scurs și se pun în afumătoare. Cu siguranță vor avea succes pe mesele festive.

Cârnați tradiționali ca în Banat

Cârnații de casă din Banat se prepară exclusiv din carne de porc, slănină, usturoi, boia de ardei dulce, piper macinat, sare și apă rece. Pentru gust desăvârșit carnea trebuie musai tocată prin sita cu cele mai mari găuri.

În fiecare an în Banat se organizează Evenimentul: „Degustarea cârnaților bănățeni”, organizat an de an, un eveniment cu tradiție, destinat inițial comunității germane dar extins apoi întregii comunități.

Cârnați de casă ca în Oltenia sau Muntenia

Secretul cârnaților de casă din aceste doua regiuni este supa de oase. Rețeta acestora este simplă, la 2 kg de carne de porc adăugăm 600 de grame de carne de vită, usturoi pisat, ardei iute, cibru, supa de oase, sare si piper. Apoi se lasă la scurs și se pun putin la afumat.

Cârnați de casă ca în Dobrogea

Gospodinele din Dobrogea susțin faptul că secretul cârnaților de casă constă în mărunțirea cârnii, nu în tocare. Astfel că aici cârnații de casă se prepară cu carne tocată la bardă. Rețeta tradițională presupune adăugarea în compoziție de ardei iute, usturoi pisat, piper, sare și să nu uităm de cimbru. Se lasă la scurs și sunt gata să-i includem pe mesele noastre copioase.

Înainte de final

În concluzie, dacă timpul nu îți permite să prepari acasă cârnați, Meșteșugari de Gusturi vă oferă o selecție de cârnați, după rețete  tradiționale, utilizând doar condimente naturale, fără aditivi și înlocuitori. Rețete simple care să permită consumatorilor să simtă gustul veritabil al cărnii. Urmăriți pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile


Recomandare:

Meșteșugari de Gusturi se asigură că produsele din carne provin de la producători locali astfel încât gustul preparatelor să fie întotdeauna excelent.

Cristina Smădu – fondator

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *