• No products in the cart.
Cumpără după categoriile noastre...
Search result for:
Share:
Piept de rață cu portocale

Piept de rață cu portocale

Dacă vrei să îți uimești invitații la masă, nu vei da greș niciodată cu această rețetă delicioasă de  piept de rață cu miere și portocale. O rețetă fructată, dulce, cu piept de rață glazurat cu miere, care se prepară rapid și simplu.

Ingrediente:

  • 2 bucăți de piept de rață 
  • 2 portocale mari
  • 10 cartofi noi, fierți în apă sărată și apoi tăiați în jumătate
  • 2 căței de usturoi, tăiați felii subțiri
  • Frunzele de la 1 buchet de cimbru
  • 120 gr miere

Recomandări:

Pentru ca preparatul dvs. să aibă gustul dorit, alegeți piepul de rață de la producători locali. Meșteșugari de Gusturi vă asigură că produsele din carne provin de la producători locali.

Cristina Smădu – fondator Meșteșugari de Gusturi

Așezați o tigaie pe foc mic până la mediu, condimentați rața cu sare și puneți-o în tigaie fără ulei. Gătiți timp de 6-8 minute sau până când pielea este crocantă și aurie. În timpul acestui proces de gătire se va scurge grăsimea care se adună în tigaie.
După ce ați gătit astfel pieptul de rață, așezați-l pe o hârtie de copt cu pielea în sus și introduceți-l la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 4 minute. 

Între timp, puneți tigaia din nou pe foc și adăugați mierea, sucul de la o portocală și coaja, usturoiul și jumătate din cantitatea de cimbru. Reduceți sosul la jumătate. 
Adăugați cartofii și feliile de la cealaltă portocală și continuați să fierbeți până când se lipesc ușor. În acest moment puteți să dați tigaia la o parte. 
Între timp scoateți rața din cuptor și glazurați pielea cu generozitate cu o parte din amestecul din tigaie. Dacă vă place carnea bine gătită, puteti reintroduce preparatul din piept de rață la cuptor pentru încă 2-3 minute. 
Carnea de rață astfel gătită se servește cu restul de frunze de cimbru presărate pe deasupra și cu cartofii fierți.


Un deliciu! Poftă bună!

Buy Ingredients:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *