• No products in the cart.
Cumpără după categoriile noastre...
Search result for:

Noutăți de la Meșteșugari de Gusturi

Atunci când vrei să fii la curent cu noutățile despre furnizorul tău de preparate tradiționale de carne sau atunci când vrei să găsești o rețetă gustoasă, blogul nostru îți stă la dispoziție!

Featured Share:
Produse atestate MADR

Preparate atestate tradițional

Premiza noastră este aceea de a oferi consumatorilor cele mai bune produse din carne de pe piață. Pentru Meșteșugari de Gusturi, calitatea și gustul autentic vor fi întotdeauna cele mai importante atuuri. Iar pentru menținerea acestora, respectăm cu sfințenie rețetele vechi, fără aditivi suplimentari. Astfel, consumatorii noștri vor avea garanția preparatelor tradiționale cu gust.

Pentru a confirma calitatea preparatelor noastre tradiționale, am obținut acreditarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru șase din preparatele noastre tradiționale obținute din carne de porc.

(mai mult…)
Share:

Cristina Smădu, fondator Meșteșugari de Gusturi: ”Orice criză vine cu oportunități…”

Orice criză vine cu oportunități, care pot contribui la dezvoltarea business-ului, dacă antreprenorii știu cum să profite de ele, consideră Cristina Smădu, fondator Meșteșugari de Gusturi. Totodată, potrivit antreprenoarei, esențială pentru creșterea unei afaceri este reinventarea constantă, nu doar în perioadele de criză, când împrejurările o impun. 

Cristina Smădu – fondator Meșteșugari de Gusturi

Printre cele mai notabile provocări în momentul actual sunt prețurile energiei și cele ale materiilor prime. ”Ai două variante: treci la tipuri de produse low cost sau îți menții autenticitatea și mergi mai departe. Dacă alegi să renunți la ce produci, nu te mai numești ca și până atunci, pentru că îți pierzi identitatea. Produsele tradiționale au scăzut ca și vânzare, din cauza prețului mai mare, nu sunt atât de căutate ca cele industriale”, afirmă Cristina Smădu.  

Totodată, Cristina Smădu atrage atenția asupra riscurilor flexibilității și importanței existenței unui buget de urgență, în condițiile incertitudinilor de pe piață. ”Cred că piața economică din România a devenit mai inflexibilă. Căutăm tot timpul să verificăm cât mai bine un client nou. Este greu să mai fii flexibil, pentru că trăim vremuri incerte și trebuie să ai atenție sporită. Trebuie să ai mereu un buget de urgență, pentru a-ți asigura stabilitatea în piață.

În pandemie s-au observat o scădere a vânzărilor în punctele de desfacere din supermarketuri și o creștere a vânzărilor în magazinul propriu, în condițiile în care oamenii alegeau să se aprovizioneze din proximitatea locuinței. ”Orice criză vine cu oportunități, trebuie să știi să profiți de ele. Noi am început să punem bazele unui soft personalizat pentru carmangeria noastră și vrem să finalizăm anul viitor prin proiectul digitalizare prin fonduri europene. Digitalizarea care s-a accelerat în pandemie era o necesitate, a ușurat tot felul de servicii. O puteam implementa mai demult, dar nimeni nu era dispus să investească în tehnologie și să o poată folosi. În vremurile grele găsim cele mai bune soluții.”, subliniază Cristina Smădu.  

Primordială în planurile pentru anul viitor este găsirea unei soluții pentru a putea rezolva problema energiei, care să se reflecte în prețul produsului de la raft. Antreprenoarea menționează că sunt luate în calcul panourile fotovoltaice, pentru reducerea costurilor. Pe lângă aceasta, este vizată finalizarea implementării procesului de digitalizare. ”Încercăm să punem bazele unei mici ferme, să putem închide lanțul. Primordiale sunt energia și fianlizarea digitalizării, care ne va ajuta enorm de mult”, a încheiat fondatoarea Meșteșugari de Gusturi, în cadrul emisiunii reINVENTAREA României.

Meșteșugari de Gusturi s-a născut din ideea de a promova tradiția culinară românească în condiții actuale de igienă și calitate și de a oferi copiilor produse din carne după rețete tradiționale cu un gust din casa bunicilor. Cristina Smădu a început acest business în 2015 împreună cu soțul ei, Ioan Smadu. Evoluția nu a fost ușoară, într-o piață destul de vastă cum este piața produselor alimentare, cei doi antreprenori concluzionând că răbdarea este esențială atunci când te adresezi unei nișe de clienți care dorește produse artizanale. 

*Articol preluat din Forbes România

Întreaga emisiune o puteți urmări în link-ul de mai jos:

Recomandare:

Meșteșugari de Gusturi se asigură că produsele din carne provin de la producători locali astfel încât gustul preparatelor să fie întotdeauna excelent.

Cristina Smădu – fondator

Pentru a confirma calitatea preparatelor noastre tradiționale, am obținut acreditarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru șase din preparatele noastre tradiționale obținute din carne de porc. Astfel că produsele noastre atestate tradițional sunt:

Share:
Aplicația CPAC

Aplicația CPAC – enciclopedia producătorilor autentici

Aplicatia mobilă CPAC – Catalogul Produselor Alimentare Certificate permite identificarea și localizarea în timp real a produselor alimentare românești certificate. Astfel, utilizatorii vor putea verifica autenticitatea produselor și vor putea consulta detaliile referitoare la producător și la rețetele utilizate, cu ajutorul funcției de scanare a codurilor QR aplicate pe etichetele produselor omologate.

Aplicația CPAC include modulul privind produsele atestate la nivel național

Aplicația CPAC include modulul privind produsele atestate la nivel național (produse tradiționale, montane, cu rețetă consacrată), la nivel european (produse cu denumire de origine protejată – DOP sau cu indicație geografică protejată – IGP) și modulul privind pensiunile agroturistice (pensiuni turistice, pensiuni agroturistice, puncte de informare turistică, centre de recreere).

La momentul lansării, în 2018, aplicația CPAC, avea incluși 230 de producători și 753 de produse listate. În prezent numărul lor a crescut considerabil și acum sunt înscriși în CPAC 957 de producători și 2.883 de produse.

Cea mai mare creștere o reprezintă produsul montan, de la 36 în anul 2018, la 1.906 în acest moment. De asemenea, au înregistrat creșteri și produsele tradiționale (de la 592 la 656), produsele viticole atestate, cât și restul produselor atestate la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Ce cuprinde aplicația CPAC

Aplicația CPAC include modulul privind produsele atestate la nivel național (produse tradiționale, montane, cu rețetă consacrată), la nivel european (produse cu denumire de origine protejată – DOP sau cu indicație geografică protejată – IGP) și modulul privind pensiunile agroturistice (pensiuni turistice, pensiuni agroturistice, puncte de informare turistică, centre de recreere).

Experții IT din cadrul AFIR, care au creat aplicația, lucrează în acest moment la dezvoltarea CPAC. Astfel, în cursul acestui an, într-o primă etapă de dezvoltare, aplicația va fi completată cu modulul privind prezentarea meșteșugarilor care au beneficiat de finanțare nerambursabilă prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), cu modulul privind prezentarea târgurilor și a evenimentelor locale (conform informațiilor comunicate de Consiliile județene), dar și cu o nouă interfață care să permită parcurgerea cât mai facilă a tuturor informațiilor disponibile.

Aplicația CPAC certifică autenticitatea produselor atestate tradițional

În această aplicație regăsiți toți producătorii certificați la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și toate produsele alimentare românești atestate european și național, fiind o transpunere grafică și facilă a Registrul Național al Produselor Tradiționale (RNPT) al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. De asemenea, aplicația include beneficiarii PNDR care au primit finanțare nerambursabilă prin Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală pentru agroturism și activități turistice în mediul rural.

Totodată, prin intermediul CPAC, utilizatorii pot verifica autenticitatea produselor și consultă detaliile referitoare la producător și la rețetele utilizate, cu ajutorul funcției de scanare a codurilor QR aplicate de producători în punctele de desfacere a produselor omologate.

Aplicația CPAC afișează cu ajutorul Google Maps toți producătorii de pe teritoriul României care dețin certificate de calitate, cu ajutorul indicatorilor sortați pe culori, în funcție de tipul de produse realizate.

În acest fel, CPAC permite accesarea detaliilor legate de produs apăsând direct pe semnul de pe hartă, indicarea drumului către producător, aflarea datelor de contact ale producătorilor, cât și afișarea tuturor produsele realizate de producător.

Înainte de final

Premiza noastră este aceea de a oferi consumatorilor cele mai bune produse din carne de pe piață. Pentru Meșteșugari de Gusturi, calitatea și gustul autentic vor fi întotdeauna cele mai importante atuuri. Iar pentru menținerea acestora, respectăm cu sfințenie rețetele vechi, fără aditivi suplimentari. Astfel, consumatorii noștri vor avea garanția preparatelor tradiționale cu gust.

Pentru a confirma calitatea preparatelor noastre tradiționale, am obținut acreditarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru șase din preparatele noastre tradiționale obținute din carne de porc. Astfel că produsele noastre atestate tradițional sunt:

Recomandare:

Meșteșugari de Gusturi se asigură că produsele din carne provin de la producători locali astfel încât gustul preparatelor să fie întotdeauna excelent.

Cristina Smădu – fondator

Share:

Preparate tradiționale de Paște

Ce preparate tradiționale de Paște pregătesc românii pentru această zi. Printre felurile de mâncare pe care le conține un meniu tradițional de Paște, nu poate să lipsească drobul de miel, cozonacul, pasca, ouăle vopsite și cele umplute, friptura de miel, sărmăluțele în foi de varză sau viță și borșul de miel.

Ce preparate tradiționale le pregătești celor dragi de Paște

Mai sunt câteva zile până la Paște, una dintre cele mai importante sărbători ale anului, motiv pentru membrii familiei și prieteni să se adune în jurul mesei de sărbătoare. Gospodinele fac curățenie în case și pregătesc listele de cumpărături, dar și cărțile de bucate pentru a găti cele mai delicioase mâncăruri tradiționale de Paște, sau dacă sunt în criză de timp comandă la băcăniile de încredere sau restaurante toate preparatele pentru masa de Paște.

Puține momente în viață se compară cu strângerea familiei, cu mic cu mare, în jurul mesei de Paște, nu ți se pare? Iar dacă ești o gospodină desăvârșită, cu siguranță ți-ai pus deja întrebarea: „Ce să pregătesc pentru masa de Paște?”.

Este normal să-ți dorești o masă de Paște cu preparate tradiționale, dar este important să nu pierzi din vedere că această sărbătoare este în primul rând despre bucuria de a împărți momente deosebite alături de cei dragi, și mai apoi despre a trudi din greu pentru a pregăti un meniu festiv complet, dar care nu va fi mâncat în întregime.

Așadar, dacă anul acesta te-ai decis să organizezi masa de Paște la tine acasă, planificarea în avans este esențială pentru reușita ta. De aceea, am întocmit un ghid cu sfaturi și sugestii generale de pregătire a unui meniu tradițional pentru masa de Paște cu ajutorul căruia îți vei impresiona toți invitații.

Idei de preparate tradiționale pentru masa de Paște

Masa de Paște este o experiență culinară atât pentru tine, în calitate de gazdă, cât și pentru oaspeții tăi, iar aspectul și gustul bucatelor tradiționale pe care le-ai gătit adaugă, cu siguranță, o notă de încântare în sufletele celor dragi. Dacă vrei să-i surprinzi plăcut, încearcă aceste idei de preparate pentru un meniu festiv reușit:

1. Aperitive tradiționale reci

Un aranjament de aperitive deosebite nu dă greș niciodată, asta deoarece rolul lor este să stârnească pofta de mâncare a invitaților, iar nu de a-i sătura. Captează-le atenția cu salate aperitive precum salata de boeuf sau idei de aperitive reci, precum ouă umplute, tartine sărate (cu diverse umpluturi) sau tradiționalul drob de miel. Pentru invitații vegetarieni, nu omite de pe masă salate proaspete de primăvară cu diverse seminte. Aceste idei de aperitive reci sunt binevenite atunci când țintești să nu îngreunezi digestia oaspeților tăi. În plus, dacă optezi pentru aperitive simple de preparat și de servit, nu numai că-ți iei o greutate de pe umeri, dar ai și siguranța faptului că nu poți da greș în fața invitaților.

2. Supe/ciorbe

Poate că nu sunt piesa de rezistență în meniul de Paște, dar ciorbele sunt o alegere bună atunci când vrei ca oaspeții tăi să facă tranziția către mese mai puțin încărcate din punct de vedere caloric. Ciorbele sunt complementare într-un meniu festiv. Îți recomandăm să optezi pentru Ciorbe din legume sau nelipsitul Borș din carne de miel, sau chiar supe creme, o variantă mai light după un asemenea răsfăț culinar.

3. Fripturi

Una dintre tradițiile Paștelui implică și sacrificarea mielului, din care se pregătesc apoi diverse feluri de mâncare. Printre preferatele oamenilor se află și friptura la tavă de miel. Un adevărat deliciu. Alegeți un miel provenit din sursă autohtonă pentru un extra gust așa cum este cel de la Meșteșugari de Gusturi – Miel întreg.

Însă pentru a nu-ți suprasatura invitații doar cu preparate din carne de miel, îți recomandăm să pregătești și câteva fripturi de rață sau de vită, pentru a le oferi alternative interesante celor care își doresc să încerce și altceva.

Înainte de final

În concluzie, dacă timpul nu îți permite să prepari acasă drobul, sărmăluțele, cozonacul sau alte delicii cu gust de primăvară Meșteșugari de Gusturi vă oferă o selecție de preparate, și un Coș cu bunătăți de Paște realizate după rețete tradiționale, utilizând doar condimente naturale, fără aditivi și înlocuitori. Rețete simple care să permită consumatorilor să simtă gustul veritabil al cărnii, folosind doar proveniență locală. Urmăriți pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile


Recomandare:

Meșteșugari de Gusturi se asigură că produsele din carne provin de la producători locali astfel încât gustul preparatelor să fie întotdeauna excelent.

Cristina Smădu – fondator

Share:
preparate traditionale de Craciun

Preparate tradiționale de Crăciun

Masa de Crăciun și implicit toate aceste preparate tradiționale de Crăciun sunt așteptate de întreaga familie pentru a ne putea reunii cu toții și a sărbători Crăciunul – sărbatoarea încununată de magie.

În afară de importanța religioasă a celor 3 zile în care celebrăm miracolul nașterii lui Iisus Hristos, Crăciunul are și o semnificație emoțională – este acea perioadă din an în care oriunde te-ai afla, te întorci mereu acasă, în sânul familiei, pentru a petrece momente de preț alături de rude și prieteni. Și cum orice reîntâlnire cu familia se lasă și cu o masă festivă iar preparatele tradiționale de Crăciun sunt încă un motiv pentru care arzi de nerăbdare să te revezi cu cei dragi.

Dacă și pentru tine Crăciunul nu poate însemna decât „acasă” și este sinonim cu bucuria de a strânge toți membrii familiei la masă, află din acest articol tot ce trebuie să știi despre preparatele tradiționale de Crăciun și află câteva rețete sau preparate gata făcute pentru masa de Crăciun cu care să-ți răsfeți oaspeții de anul acesta.

(mai mult…)
Share:
carnati de casa

Cum să faci cei mai buni cârnați de casă

Cârnaţi de casă – absolut delicioși dacă alegeți să-i preparați cum se cuvine. Nelipsiţi de pe masa de Crăciun și specifici sezonului rece, tradiționalii cârnați rămân în preferințele culinare ale românilor. Rețetele pentru pregătirea unor cârnați de casă delicioși diferă de la regiune la regiune. Astăzi vă vom prezenta câteva alegeri delicioase pentru care puteți opta pentru a prepara cei mai gustoși cârnați de casă.

(mai mult…)
Share:
Platou rece din carne

Cum să faci un platou rece din carne?

Aveți de organizat o petrecere sau o seara cu prietenii și nu aveți suficient timp pentru a pregăti preparate calde? Ei bine, nu vă faceți griji. Astăzi vă vom prezenta câteva alegeri delicioase pentru care puteți opta pentru realizarea unui platou rece din carne.

(mai mult…)
Share:

Cum pregătim o friptură delicioasă la grătar

A început oficial sezonul grătarelor, așadar dacă vă gândiți să optați pentru un grătar în familie sau alături de prieteni, trebuie să luam în considerare câteva tips-uri de mare ajutor. Ce fel de carne pentru grătar alegem, carne de vită, carne de oaie, carne de porc sau carne de pui? Marinăm sau nu carnea înainte de a o prepara la grătar? Care este ordinea așezării cărnii pe grătar? Acestea sunt doar câteva întrebări la care vom afla raspunsurile astăzi, totul pentru a ne bucura de un gustul savuros al cărnii preparate la grătar.

(mai mult…)
Share:
Piept de rață cu portocale

Piept de rață cu portocale

Dacă vrei să îți uimești invitații la masă, nu vei da greș niciodată cu această rețetă delicioasă de  piept de rață cu miere și portocale. O rețetă fructată, dulce, cu piept de rață glazurat cu miere, care se prepară rapid și simplu.

(mai mult…)
Share:
Pulpă de vită la cuptor

Pulpă de vită la cuptor

Pentru cei mai mulți, să gătești carne de vită poate fi o adevărată provocare. Însă timpul de coacere și condimentele alese cu grijă vă vor garanta succesul culinar. Cu rețeta noastră de carne de vită la cuptor, toți invitații la masă vor fi uimiți de gustul desăvârșit pe care îl vor descoperi în farfurie!

(mai mult…)